HYPOXI som återhämtning­sträning

HYPOXI är mycket effektivt i återhämtningssyfte. HYPOXI hjälper musklerna att återhämta sig efter ett träningspass med hjälp av lätt motion och det varierande lufttrycket. Kombinationen ökar blodcirkulationen, reducerar effektivt mjölksyra i musklerna, stöder lymfsystemets funktioner och återställer balansen i nervsystemet.

Resultatet blir att kroppen återhämtar sig betydligt snabbare från träningen än normalt, vilket gör att man kan träna mer effektivt och intensivt. Detta möjliggör en betydligt ökad prestationsförmåga.

Många idrottare på elitnivå använder HYPOXI i återhämtningssyfte.

Gerald Bauer en av de som använder HYPOXI. Bauer deltog i Race Across America och är en av de få som klarat loppet. Tävlingen rankas som den mest extrema inom sport. Ironman Hawaii rankas som nummer 14 av de mest extrema sporter.

HYPOXI är även bra för dig som tränar regelbundet inom en sport eller inom fitness, inför ett lopp eller exempelvis en marathon, triathlon. Du kommer att kunna träna mer effektivt och öka din prestationsnivå genom att kombinera din vanliga träning med HYPOXI.

Om du vill träna med HYPOXI i återhämningssyfte behöver du inte gå en kur, utan du kan boka dina HYPOXI-sessioner efter behov beroende på din normala träning. HYPOXI-träningen i återhämtningssyfte utgörs med lättare motstånd än ett normalt HYPOXI-pass och du tränar i HYPOXI S120-maskinen.

Kontakta din studio för att boka din tid.

HYPOXI för rehabilitering

HYPOXI påskyndar rehabiliteringen efter operationer. HYPOXI kan i rehabiliteringssyfte påbörjas relativt snabbt efter en operation, exempelvis efter en operation i knäet, kan man ofta påbörja träningen med lätt motstånd efter ca. 7-14 dagar. HYPOXI minskar svullnaden och stöder lymfsystemet men förbättrar även blodcirkulationen i det opererade området, vilket påskyndar läkandet.

Fråga din läkare när du kan börja din rehabilitering!