Frågor & svar

Vad är HYPOXI?

HYPOXI är en metod för riktad fettförbränning. Med HYPOXI kan man rikta förbränningen till områden som normalt är svåra att få resultat på med traditionell träning och kost. Med HYPOXI minskar omfånget på problemområdet 3 gånger mer effektivt än med vanlig träning kombinerat med kost och viktnedgång.

Hur fungerar HYPOXI?

HYPOXI är en kombination av lätt fettförbränningsmotion och varierande lufttryck.

HYPOXI förbrättrar cirkulationen i de områden man vill rikta förbränningen till genom varierande lufttryck, samtidigt som man tränar i HYPOXI-maskinen. Fettet förbränns naturligt genom lätt träning. Med HYPOXI kan man rikta fettförbränningen upp till 70-80% till det område man vill forma.

Hur tränar jag?

Vill du minska nedre kroppen och reducera celluliter så trampar du med lätt motstånd i en apparat som liknar en motionscyckel med kroppen från midjan och ner i vakuum.

Vill du träna midjan (t.ex. de flesta män) så går du på ett löpband på fettförbränningspuls i en specialtillverkad dräkt (Vacunaut dräkt). Dräkten gör att blodcirkulationen vid midjan ökar. Samtidigt förbränner du fett genom träningen. Fettförbränningen riktas upp till 80% till midjan och magen.

Vem kan träna med HYPOXI?

Alla människor som klarar av att gå eller cykla med lätt motstånd i 30 minuter kan träna med HYPOXI. HYPOXI lämpar sig dock inte för dig som är gravid. Under graviditeten prioriterar kroppen fostrets blodcirkulation och fettförbränningen fungerar inte optimalt. Efter förlossningen fungerar HYPOXI mycket bra. Du kan påbörja HYPOXI efter ca 6-8 veckor efter att du fött.

HYPOXI är också mycket bra för idrottare i återhämtningssyfte eller i syfte att påskynda rehabiliteringen efter ortopediska operationer i exempelvis knäet.

Vad får jag för resultat? Hur snabbt märker jag resultat?

Med HYPOXI minskar problemområdets omfång snabbt. Du börjar märka resultat efter några sessioner. På 4 veckor får du resultat som är synliga och mätbara. Du märker bäst själv resultatet på dina kläder. På 5 veckor är det möjligt att gå ner en klädstorlek. Med HYPOXI når du tre gånger större resultat på problemområdets omfång än med traditionell träning.

Hur länge måste jag gå på HYPOXI?

Hur lång kur du behöver, beror på de resultat du vill uppnå och på utgångsläget. HYPOXI är en naturlig metod och hur snabbt kroppen reagerar är individuellt. Det beror på din hudvävnad, fettvävnadens struktur, ålder, hormonella funktioner osv. Under din kostnadsfria konsultation får du individuell rådgivning om vilken kur som passar dig bäst beroende på dina önskemål av resultat.

De flesta uppnår sina mål på 4-12 veckor. Din HYPOXI-tränare hjälper dig med råd om hur du kan uppnå de optimala resultaten och hur du kan planera och balansera din kost på ett optimalt sätt.

Hur ofta måste jag gå på HYPOXI?

HYPOXI görs som en intensivkur på minst 12 gånger. För att nå de bästa resultaten skall du gå på HYPOXI tre gånger i veckan.

Hur länge tar en session?

En session av fettförbränningsträning tar 30 minuter. Kombinerar du det med hudåtstramning måste du lägga till 20 minuter.

Passen är korta så du hinner till HYPOXI innan jobbet, på lunchen eller efter jobbet.

Minskar HYPOXI på celluliterna?

HYPOXI är mycket effektivt för cellulitreducering. HYPOXI förbränner fett på de områden som är typiska för synlig apelsinhud som t.ex. lår. Med HYPOXI ökar fett- och vätsekomsättningen i dessa partier. Kombinationen av fettförbränning och förbättring av ämnesomsättningen gör att du uppnår långvariga resultat. Passiva behandlingar (exempelvis massage, krämer osv.) är vätskedrivande och huden ser slätare ut men eftersom du inte minskat på fett i området, är resultaten kortvariga.

HYPOXI används även för vård av lipödem.

Varför är HYPOXI effektivare än vanlig träning & kost?

Med vanlig träning och kost är det inte möjligt att rikta förbränningen. Medan du kan träna specifika muskler, är det inte möjligt att effektivt reducera fett på specifika områden med vanlig träning. De partier av kroppen var fett lagras, har generellt sämre blodcirkulation än andra kroppsdelar. Med HYPOXI kan man genom den förbättrade blodcirkulation effektivt förbränna fett i dessa problempartier.

HYPOXI är den enda naturliga metoden som möjliggör mycket effektiv fettförbränning på problemområden. Med HYPOXI kan upp till 80% av fettförbränning riktas till problemområden och inte t.ex. ansiktet och övre kroppen.

Med HYPOXI minskar ditt omfång mycket i relation till viktnedgången. Du uppnår upp till 3 gånger större resultat än med traditionell träning och viktnedgång.

Vad kräver HYPOXI-kuren av mig?

För att uppnå de bästa resultaten skall du gå på HYPOXI regelbundet tre gånger i veckan under din intensivkur.

Du bör också äta regelbundet och inte skippa måltider.

Under din kostnadsfria konsultation berättar din HYPOXI-tränare mera om hur du kan uppnå de optimala resultaten.

Måste jag följa en strikt diet?

HYPOXI är inte en diet. Under HYPOXI kuren skall du äta mångsidigt och nyttigt. De bästa resultaten når du då din vikt minskar 2-3 kilo per en 4 veckors kur. Oftast når du det genom små förändringar i din dagsrutin. 2-4 timmar före HYPOXI är det bra att äta en måltid som innehåller kolhydrater. Efter träningen är det bra att inte äta något på 1-2 timmar och sedan äta en liten måltid som inte innehåller kolhydrater.

Kan jag träna normalt under HYPOXI-kuren?

Efter HYPOXI skall du undvika annan träning i minst 6-7 timmar. Under de dagar du inte går på HYPOXI kan du träna normalt.

Om du inte för tillfället tränar regelbundet är det inte bra för kroppen att börja med för mycket nytt samtidigt. Men du kan väl inkludera promenader eller annan lätt motion under mellandagarna.

Hur länge varar resultaten?

Fett på problempartier har ofta samlats över åren. Med åren blir också ämnesomsättningen sämre och det är allt svårare att hålla energi-intagandet i balans med förbrukningen. HYPOXI förbränner fett som lagrats i kroppen. Fett lagras i kroppen då kroppen tillförs med mer energi än vad den förbrukar. Var det överlopps fettet lagras, beror mycket på hormonella funktioner och den ärftliga dispositionen på kroppen. Har du ett energiöverskott i kroppen kommer fett att med tiden lagras på de ställen du har anlag att lagra fett på.

HYPOXI förbättrar blodcirkulationen i dessa partier och det är lätt för dig att upprätthålla resultaten med motion och kost. Resultaten är långvariga om du inte har ett ständigt energiöverskott i kroppen.

Hur kan jag veta att HYPOXI funkar på mig?

Det är väldigt sällsynt att HYPOXI inte skulle fungera. Det är dock möjligt att fettförbränningen p.g.a sjukdom, stress eller hormonella faktorer inte är optimal.

Innan du påbörjar din kur kartlägger din HYPOXI-tränare om det skulle finnas en orsak varför din kropp inte skulle reagera positivt till HYPOXI.

HYPOXI fungerar dock inte väl om du är gravid. Då är det inte möjligt att manipulera blodcirkulation och fettförbränningen eftersom kroppen fokuserar på fostrets tillväxt.

Hur skall jag klä mig till HYPOXI?

Skall du träna nedre kroppen (de flesta kvinnor) skall du ha lösa byxor (mjukisar, lösa träningsbyxor eller dylika). Det viktigaste är att de inte är för spända runt låren. En t-shirt och bekväma skor (sneakers).

Tränar du midjan (flesta män) och skall gå i Vacunauten måste du ha bekväma skor (träningsskor, löparskor) som du kan gå bekvämt med i 30 minuter på ett löpband. Du behöver inte springa på löpbandet. Du behöver också bytesunderkläder.

För hudåtstramningen (HDC-maskinen) behöver du lösa bekväma byxor och en t-shirt, helst långärmad och strumpor.

Kan jag träna när jag är gravid?

Du kan inte träna medan du är gravid. HYPOXI är dock mycket effektivt efter graviditeten. Då är kroppen mottaglig för förändring. Du kan påbörja din HYPOXI-kur 6 veckor efter normal förlossning och ca. 8 veckor efter kejsarsnitt. Det är dock viktigt att du inte är stressad och har möjlighet att sova och vila. Om kroppen är för trött fungerar fettförbänningen inte effektivt.

Kan HYPOXI vara skadligt?

HYPOXI är lätt motion. HYPOXI är inte skadligt, tvärtom främjar HYPOXI hälsan generellt.

Om du lider av mycket högt blodtryck som inte är under koll med medicinering eller känner dig sjuk skall du inte träna. Kontakta i så fall din läkare. Om din läkare tillåter dig att cykla med lätt motstånd på en motionscykel i 30 minuter kan du gå på HYPOXI. Om du är osäker bör du konsultera din läkare.

Hur snabbt kan jag börja träna efter att jag haft en operation i knäet?

HYPOXI förbrättar blodcirkulationen i vävnaden som blivit opererad. HYPOXI har också en vätskedrivande effekt och minskar svullnaden i vävnaden. Du kan påbörja HYPOXI i regel 10-14 dagar efter en operation, beroende på operationen. Du bör konsultera din läkare ifall du är osäker innan du börjar din kur. HYPOXI påskyndar rehabiliteringen.

Vad kostar HYPOXI?

En fettförbränningskur på 12 sessioner kostar ca. 5 550 kr eller 460 kr per session. En kombinationskur (fettförbränning + hudåtstramning) på 12 sessioner kostar ca. 7 650 kr eller 646 kr/session. Påföljande sessioner är förmånligare. Du kan betala med bank- och kreditkort, friskvård eller delbetala via Klarna eller Wasa Kredit.

Börja din kur nu! Du kan använda ditt friskvårdsbidrag hos oss samt delbetala med Klarna & Wasa Kred

Boka kostnadsfri konsultation

Boka din kostnadsfria konsultation som inkluderar ett prova-på pass i maskinerna.