Bakgrundsfakta om HYPOXI®

HYPOXI började med en revolutionerande idé av Dr. Norbert Egger. Genom att uppfinna HYPOXI-metoden lade idrottsfysiologen Dr. Norbert Egger grunden till en totalt ny kategori av body-shaping.

Efter att ha blivit utexaminerad från Salzburgs universitet, fortbildade han sig med mångsidiga studier inom rehabilitering och hälsa. Egger jobbade inom landslagsträning för män inom olika grenar men blev mer och mer intresserad av vanliga människors hälsa och träning. År 1983 grundade Egger Österrikes första damgym och hälsostudio i Salzburg. Under de påföljande åren märkte han att många kvinnor inte lyckades komma åt sina största problemområden, hur mycket de än tränade eller ändrade sin kost. Som expert inom fysiologi visste han att fett förbränns i huvudsak i de kroppsdelar som tillförs mest blod och att muskler förbränner fett när de är i rörelse.

Egger använde redan flera målinriktade metoder som fanns tillgängliga på marknaden på sin studio för att förbättra blodcirkulationen: RF, ultraljud, vakuummassage och lymfatisk behandling. Men han visste att passiva behandlingar inte förbränner fett och fettförbränning är nödvändigt för att uppnå långvariga resultat. Egger visste också att vakuumbehandling ökar blodcirkulationen lokalt och att motion kräver energi och förbränner fett. Han började därmed utveckla ett redskap som skulle kombinera stimulering av blodcirkulationen med fysisk rörelse. Han testade den första HYPOXI® prototypen år 1997, med resultat som till och med överraskade honom själv! För första gången användes nu lufttryck samtidigt med lågintensiv träning, vilket var början till HYPOXI-metoden och helt nytt inom body-shaping industrin.

Med ett litet men motiverat team utvecklade han först en maskin som tålde lufttryck och som smet åt runt kroppen, men samtidigt lämnade tillräckligt med utrymme för att utföra fysisk träning. HYPOXI-träningsmaskinen var nu färdig för att tas i bruk och Egger erhöll patenter på metoden. Maskinen visade sig vara en lysande innovation på internationella fitness- och skönhetsmässor. Det äggformade redskapet, som utsatte problemområdena “under tryck” kombinerat med cykelträning, fascinerade hela industrin.

1998 grundade Dr. Egger företaget Hypoxi Produktions- und Vertriebs GmbH, vilket blev det första bolaget i fitness-industrin att fokusera på systematisk body-shaping. Konsekvent vidareutveckling av HYPOXI-metoden har resulterat i fyra unika maskiner som riktar fettförbränningen till problemområden på kroppen. Metoden är patenterad av HYPOXI och finns i över 50 länder. Närmare en miljon människor tränar med HYPOXI årligen.

HYPOXI är ett privatägt österrikiskt företag med huvudkontor i Salzburg. Maskinerna tillverkas även i Österrike.

Börja din kur nu! Du kan använda ditt friskvårdsbidrag hos oss samt delbetala med Klarna & Wasa Kred

HYPOXI-Metoden

  • HYPOXI-metoden har utvecklats av den österrikiske idrottsfysiologen  Norbert Egger
  • Egger verkade inom landslagsträning för flera grenar
  • Egger forskade inom området fetma/övervikt vid universitetet i Salzburg
  • HYPOXI-metidens effektivitet testades inom en studie vid universitetet i Salzburg år 1998
  • Den första HYPOXI-maskinen lanserades år 1998
  • Egger patenterade metoden och HYPOXI-maskinerna som kombinerar ett varierande lufttryck samt träning samtidigt som kroppen får stöd så att träningen inte blir för ansträngande för musklerna
  • HYPOXI är föregångare i att kombinera  vakuumteknologi med träning
  • HYPOXI-maskiner och studios finns i över 50 länden runt om i världen

Boka kostnadsfri konsultation

Boka din kostnadsfria konsultation som inkluderar ett prova-på pass i maskinerna.